Разградска фирма получи финансиране по ОП „Иновации и конкурентоспособност”

07:20, 15 яну 16 25 820 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фирма „Поли Корект” ЕООД подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г. Общо за цялата страна са сключени 196 договора с общ размер на предоставената безвъзмездна финансова помощ, възлизащ на 111 984 741 лв.

Проектът на „Поли Корект” ЕООД е за подобряване на производствения капацитет и експортния потенциал на фирмата. Финансирането, което ще получи фирмата е в размер на 231 610 лева.

„Поли Корект” ЕООД е създадена през 2008 г. в разградското село Гецово. Развива дейността си в мебелното производство. Дружеството е микро предприятие, което оперира изключително на регионално ниво, като за разширяване на дейността и пазарния си дял, от своето създаване досега компанията залага на предлагането на голямо разнообразие на интериорни решения (интериорни врати и мебели).  

Фокусът е върху дейностите по индивидуално проектиране на предлаганото обзавеждане и коректно отношение към всички клиенти и партньори на дружеството. Всички инвестиции за развитие на производствената дейност до настоящия момент са извършени изцяло със собствени средства и банкови кредити.

За да се увеличи производството е необходимо да се оптимизират процесите в отделните звена и да се внедрят машини от ново поколение, които имат многократно по-голям капацитет и осигуряват по-добро качество от ръчния труд. Изпълнението на проекта ще предложи решение за конкретните проблеми.

С реализиране на инвестиция в материални активи - бояджийски робот с хартиена лента и автоматична пробивна машина – ще се подобри производствения капацитет на дружеството.

Предвижда се автоматизиране на голяма част от производствените процеси и подобряване на ефективността на разходите чрез внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес.

Като резултат от проекта,  "Поли Корект" ЕООД ще постигне по-кратки срокове за изпълнение на поръчките и много по-високо качество на изделията.

Изпълнението на проекта ще създаде експортен потенциал на дружеството, като се предвижда стартиране на износ на мебели в ЕС – основно Австрия и Холандия.

Цялостният ефект от изпълнението на проекта е разширяване на обхвата на дейност на предприятието и по-стабилното му присъствие на пазара в България и чужбина.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама