БНТ излъчи разследването на Валя Ахчиева за ваксините

23:57, 14 яну 16 / Култура 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БНТ излъчи предаването на журналистката Валя Ачиева за износа на ваксини против туберколоза в Турция. Припомняме, че материалът на Ахчиева трябваше да се излъчи преди коледните празници, но беше свален от ефир, а на негово място обществената медия пусна първия епизод от "БНТ Такси в Европа".

Малко след като БНТ отложи излъчването на „Открито“, от ДАНС иззеха всички материали на Ахчиева, свързани с разследването й за ваксините.

Втората част на предаването е за 5 млн. броя БЦЖ ваксини, които Министерството на здравеопазването дари на Турция като част от споразумението между двете страни. По силата на същото споразумение Турция ни дари 100 000 броя от 5-валентната ваксина. 

Още преди да се излъчи предаването, журналистката разказа какво е открила в разследването си. Според него сертификатът на една от партидите с ваксини БЦЖ, необходим за изпращането на препарата в Турция, е фалшифициран.  

В предаването си журналистката е записала пред камера директора на фирмата-производител на ваксините - „Бул Био“. Д-р Любомир Димитров споделя, че е бил накаран под натиск в Министерството на здравеопазването да подпише договор за дарение от половин милион лева. Бил принуден да подпише, че фирмата дарява тези пари за 5 млн. ваксини“, разказа още Ахчиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама