Информация за стопанисването на плаж „Корал“ разгневи МРРБ

21:14, 14 яну 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на регионалното развитие и благоустройството категорично възразява срещу грубите опити за манипулации по повод разпространяването на неверни информации за стопанисването на един от най-големите и девствени плажове по българското Черноморие - „Корал“. Това съобщиха от пресслужбата на МРРБ.

От Министерството пишат, че българската държава е тази, която взе решение плаж "Корал" и плажа на къмпинг "Делфин" да са първите, на които да запази натуралната природа и стартира процедурата за екоконцесия. Българската държава е тази, която спря строителството в уникалната природа и отмени разрешителните за строеж на мегакомплекс. Българската държава е тази, която е решена да доведе до край това решение.

От МРРБ не изключват появата на лъжливи и клеветнически твърдения в средата на зимата да идват именно от неуспели кандидати в откритите и прозрачни процедури за стопанисване на плажовете. Регионалното министерство категорично се противопоставя на подобни опити за неверни внушения.

Гневът на МРРБ вероятно е предизвикан от материала "Опраскаха и плажа Корал", публикуван в сайта www.koralbeach.com. От него става ясно, че Сава Чоролеев е избран за наемател на плажа край Царево за 5 години. Министър Лиляна Павлова размаха пръст през есента на миналата година именно на Чоролеев заради многобройните нарушения на плажа в Слънчев бряг и дори го заплаши, че ще му отнеме концесията. Въпреки многото закани това не се случи. Като цяло ситуацията се размина с мъмрене. Отдаването на плажа на „Корал“ на концесия на фирми на Чоролеев предизвика медийно недоволство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама