Реорганизация на ДСБ и напускане на Реформаторския блок предвижда новият проект на Радан Кънев

20:51, 14 яну 16 / Политика 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пълна реорганизация на ДСБ и напускане на Реформаторския блок (РБ). Това предвижда новият десен проект на председателя на партията Радан Кънев, пише „Дневник“, позовавайки се на свои източници.

Окончателният вариант на новата структура ще бъде представен на заседание на Националното ръководство в петък, твърди медията. Окончателното решение за напускането на Реформаторския блок се очаква на 13 март, когато ще се проведе национално събрание.

Шестимата депутати от ДСБ и четиримата от гражданската квота ще останат в парламентарната група на РБ. Те излязоха в опозиция в края на 2015 г., когато парламентът отхвърли предложението за промени в конституцията, а правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка.

Има вероятност парламентарната група да стане съюз с две крила, като Кънев да представлява излезлите в опозиция, а Найден Зеленогорски - останалите 13 депутати от "Движение България на гражданите", СДС, Народна партия "Свобода и достойнство" и БНД, които продължават да подкрепят правителството.

Новата структура предвижда нови органи на управление, с които взимането на решения да се децентрализира и да се създаде по-добра организация на структурите. Според проекта на Кънев в гражданския съвет ще участват нови лица, а възможност за вземане на решения ще имат и личности от дребния и едрия бизнес.

Партийното управление ще има три органа - Национално съвещание и Национална конференция. Ще се създаде нов орган, наричан за момента Изпълнителен съвет, в който ще влизат всички членове на Националното съвещание, пише още „Дневник“.

Идеята е да бъде създаден и граждански съвет, в който да участват всички членове на ръководството, както и експерти и граждани. Представители на съвета ще участват при взимането на решения в изпълнителния съвет.

Ще бъде създаден и бизнес съвет, в който ще участват представители на бизнеса и индивидуални предприемачи от дребния  едрия бизнес. Те също ще участват при взимането на решения от изпълнителния съвет.

Политиците от ДСБ се стремят новата структура да се задвижи за първи път за президентските избори и дори така да бъде избран претендентът. Това най-вероятно ще бъде Радан Кънев, стига идеите му да получат подкрепа от структурите на 13 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама