Шепа хора настояха за електронно гласуване, били лицето на българите

19:40, 14 яну 16 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-малко от 10 души се събраха на протест пред Народното събрание. Недоволството им беше във връзка с проведения референдум за въвеждането на електронното гласуване, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Въпреки че бяха малко, протестиращите настояха парламентът да вземе под внимание вота на народа и да задвижи процедурата за приемането на този тип гласуване. Организаторът на събитието - видният протестър Христо Николов, обяви, че недоволството е породено и от годишнината от събитията на 10-и януари 1997 г. Тогава Народното събрание беше запалено след масови безредици по улиците на София, довели до падането от власт на правителството на Жан Виденов.

"Днес сме малко хора, но това е лицето на българина. Моделът #КОЙ седи на дневен ред още от 1997 г. Този порочен модел не успя да просъществува навремето, няма да успее и сега, защото вече има изградено гражданско общество, колкото и малко да е то", заяви пред София Topnovini.bg Христо Николов.

Христо Иванов коментира и инцидента, при който във Вранца загина 18-годишният Тодор. „Това младо момче си замина, докато много хора са гледали отстрани и не са се намесили. В противен случай можеше да е още жив. Къде е онова духовното, чисто човешкото в хората, попита протестътър. Всичко това се случва, защото нямаме държавност и институциите са зависими“, категоричен беше Иванов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама