Радан Кънев: Борисов избра да върви с Първанов, Цацаров и Пеевски

19:14, 14 яну 16 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на ДСБ и депутат в опозиция от Реформаторския блок Радан Кънев нападна остро премиера Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук. Повод за коментара му стана днешният скандал на редовното заседание на ВСС, на което стана ясно, че един от членовете на кадровия орган праща СМС-и на министър-председателя, с които го уведомява какво се случва.

"Всеки прави избори, в живота и политиката. Господин Борисов можеше да избере да се отърси от слугинажа, който му пише SMS, и от политическата зависимост от Първанов и Пеевски. С Христо му дадохме тази възможност на тепсия. Той направи избор да върви с Първанов и Цацаров и Пеевски, да си получава SMS-ите", написа Кънев, визирайки предложената от вече бившия правосъден министър Христо Иванов съдебна реформа. 

Малко след появилата се информация за изпратения СМС, която беше разпространена от ръководителя на ВКС Лозан Панов, самият Иванов обяви, че държавата е в конституционна криза. Освен това той призова "доносникът да напусне веднага ВСС". 

Ето целият текст на публикацията на Радан Кънев във Фейсбук без редакторска намеса:

По повод днешните изказвания на г-н Борисов пред "независимия" ВСС, който се отчита с SMS ...

Аз бях подчинил всяка амбиция и лични планове на тази конституционна промяна. Заради нея поддържах власт, която не го заслужаваше, заради отмятането от постигнатия компромис напуснах властта. И останах верен и на подписа си, и на принципите си.

Всеки прави избори, в живота и политиката. Господин Борисов можеше да избере да се отърси от слугинажа, който му пише SMS, и от политическата зависимост от Първанов и Пеевски. С Христо му дадохме тази възможност на тепсия. Той направи избор да върви с Първанов и Цацаров и Пеевски, да си получава SMS-ите. Да не ми го прехвърля. Негов си е. Вярвам, че е голям човек и решава сам, не аз вместо него.

Днешното развитие показа тежестта на направения избор. В един ден, властта понесе отговорността за мафията в съдебната власт и покриването на кадровите скандали. Защото за хората, които ти се отчитат, ти отговаряш.  И в същия ден получи наглото изнудване от Първанов в сферата на външната политика. На 9 декември, г-н Борисов избра да отвори врата, която сам не може да затвори обратно. И няма съюзници, които да искат да я затворят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама