Само интелигентните плевенчани ползват редовно интернет

19:13, 14 яну 16 / Любопитно 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само интелигентните плевенчани ползват интернет всеки ден, показа проучване на Националния статистически институт за използването на информационно-комуникационните технологии (ИКТ) от домакинствата и лицата в региона.

Най-значителни са различията за ползващите интернет според образованието. Данните сочат, че 78. 2% от висшистите редовно се възползват от услугите на глобалната мрежа, докато едва 28 на 100 от лицата с основно или ниско образование употребяват интернет. Интересен факт е, че жените са по-активни в мрежата, сравнено с мъжете - съответно 56.3 и 44.7%. Като цяло, в област Плевен през 2015 г., 50.5% от населението на възраст 16 - 74 навършени години използва интернет всеки ден или поне веднъж седмично.

Само 20- 8% от жителите на областта използват интернет за взаймодействие с органите на държавната администрация и местното самоуправление, като и тук дамите са по-активни: 23.6 на 18.0% .

Проучването е извършено във всички държави-членки съгласно регламент на ЕС. Използвана е обща методология, която осигурява международна съпоставимост на резултатите. У нас са анкетирани 4 085 обикновени домакинства и 9 011 лица на възраст 16 - 74 навършени години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама