Кметът Георг Спартански показа жълт картон на снегопочистващите фирми

18:47, 14 яну 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официално предупреждение за очаквания снеговалеж, отправи към трите снегопочистващи фирми в Плевен кметът Георг Спартански, информираха от пресцентъра на администрацията. Той апелира към отговорните лица да оправдаят очакванията на гражданите и през почивните дни Плевен да не изглежда като при падането на първия сняг. На срещата присъстваха още експерти от Кризисния щаб и ангажираните с инвеститорския контрол служители.

Георг Спартански напомни, че според подписаните договори фирмите трябва да започнат да чистят още при снежна покривка от 3 сантиметра. В изказването си той бе категоричен, че няма да приема извинения за несвършена работа от рода на "неизправна техника, ниски цени, проблеми с организацията на работа или изненади от метеорологичните условия, защото прогнозите са достатъчно ясни и точни".

"Община Плевен няма физическа възможност да следи всяка една машина и шофьор поотделно дали си вършат работата, но проверки ще бъдат правени, включително и от мен лично, както и при предния снеговалеж. Общините Варна и Бургас наложиха 100 % санкции на снегопочистващите си фирми, тук не предприехме мерки в такива размери, но това не означава, че ще позволим досегашната практика на закъсняла реакция да продължава", заяви кметът.

Днес фирмите бяха предупредени да направят преглед на специализираната си техника, а утре представители на инвеститорския контрол от Община Плевен ще проверят на място наличността на такава съгласно подписаните договори и готовността й за работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама