Беглецът атентатор от Париж се е свързал с белгийски адвокат

18:44, 14 яну 16 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единственият оцелял от парижките атентатори Салах Абдеслам се е свързал с белгийски адвокат. Това съобщи агенция „Белга“, цитирана от в. „Соар“. Според източника, Абдеслам се е свързал с адвокат Свен Мари, специалист в случаи на тероризъм. Адвокатът все още не е коментирал информацията, пише френският "Либерасион".

Салах Абдеслам, който полицията във Франция и Белгия издирва вече трети месец, е сочен за единствен оцелял от атентаторите, отговорни за терористичните атаки от кървавия 13 ноември в Париж.

Според белгийските медии адвокатът е сред най-добрите специалисти в Брюксел и досега е защитавал и други обвиняеми в пряко или косвено участие в тероризъм.

Миналия месец адвокатът заяви в интервю пред белгийския вестник „Соар“, че белгийската прокуратура всява страх и е отишла твърде далеч в разследванията си по делата, свързани с тероризъм. "Това, което ме мотивира е да се боря срещу злоупотребата с власт. Помните ли пресконференцията, която прокуратура даде първите дни след атентатите в Париж? Бях отвратен от начина, по който обвинението използва този случай, за да всее страх и да се почувства по-силно. И ако утре Салах Абдеслам ме помоли да му бъда адвокат, аз ще приема", е част от изказването му, публикувано в едно от най-четените белгийски издания.

Салах Абдеслам е най-издирваният човек в Европа и един от най-търсените в света. Белгийските медии го определиха като "обществен враг номер едно". Местонахождението на терориста все още не е ясно, но днешната информация предполага, че той е в готовност да се предаде и да се изправи пред правосъдието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама