Минка Капитанова: Хората се респектират от камерите

17:40, 14 яну 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Има ефект от поставянето на камери за видеонаблюдение в Гърмен. Най-малкото защото хората са респектирани от тях". Това каза за Topnovini.bg кметът на общината Минка Капитанова.

В момента има четири камери, разположени на входно-изходните артерии на селото. Такива има и на общинските сгради, градинките и парковете. Желанието на ръководството е да се намерят средства, с които да се закупят още и по този начин да се засили сигурността на жителите на югозападната община.

"Днес имах среща с началника на полицията в Гоце Делчев, с който обсъдихме тази тема", обясни Капитанова и допълни, че кражби все още има, но не разполага с информация дали броят им е намалял през последните няколко месеца.

Topnovini.bg припомня, че решението за поставяне на камери за видеонаблюдение в Гърмен бе взето след размириците в Гърмен, предизвикани от масовия бой между роми и българи на 23 май 2015 година. Последваха редица протести с искане за изселване на незаконно пребиваващите роми от квартал "Кремиковци". Последваха две акции за събаряне на незаконни постройки в квартала. 6 незаконни къщи бяха разрушени, 118 обаче остават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама