Обвиниха в предумишлено убийство нападателите от Враца

16:30, 14 яну 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двамата братя Десислав Дамянов и Иван Дамянов, които пребиха до смърт 18-годишния Тодор Йорданов във Враца вече са с обвинение за предумишлено убийство по хулигански подбуди. Това потвърди пред София topnovini.bg говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров, Румяна Арнаудова.

Припомняме, че вчера от Апелативната прокуратура съобщиха, че двамата мъже са обвинени в убийство по непредпазливост. Днес главният прокурор свика спешна оперативка, чиято цел беше да се обсъди промяната на това обвинение. В Окръжна прокуратура – Враца бяха изпратени прокурори от Върховна касационна прокуратура, които да направят проверка на хода на разследването на убийството на Тодор Йорданов и на действията на органите на досъдебното производство по това дело.

"Наблюдаващият прокурор във Враца е променил обвинението в по-тежко – умишлено убийство по хулигански подбуди, на базата на събрани нови доказателства по случая“, заяви пред София topnovini.bg Румяна Арнаудова.

Тодор е починал от храна, попаднала в белия му дроб, а не защото си е глътнал езика.Това е показала аутопсията, съобщи бТВ. Според доклад, изпратен от „Спешна помощ“ във Враца до Министерството на здравеопазването, линейката е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути след подаването на сигнала. Момчето е било с разширени зеници, неефективна сърдечна дейност и без дишане. След пристигането в болницата Тодор е предаден в спешното приемно отделение, където е починал.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама