Разследват четирима пловдивчани за крупна контрабанда на цигари

16:17, 14 яну 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура - Пловдив, образува четири бързи производства срещу четирима пловдивчани. 55-годишният Ангел Д., 65-годишната Гергана С., 45-годишният Тодор Б., и 37-годишният Григор И. са разследвани за държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон - престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 13 януари 2016 г. на територията на Четвърто РУ на МВР в Пловдив е проведена специализирана полицейска операция по линията на търговията с акцизни стоки без бандерол под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив.

Извършени са претърсвания в заведения, апартаменти и къщи, при които са иззети общо 26 380 къса цигари без бандерол, повечето от които в кутии и саморъчно свити, както и ситно нарязан тютюн. Цигарите са от различни марки.

До седем дни Районна прокуратура - Пловдив, ще изготви обвинителни актове по бързите производства и ще ги внесе за разглеждане в Районен съд - Пловдив. В момента се извършват активни процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, огледи и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама