До месец става ясно кой ще е главен архитект на София

15:56, 14 яну 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След около месец трябва да приключи конкурсът за избор на главен архитект на София. Това каза пред журналисти Йорданка Фандъкова, след редовното заседание на Столичния общински съвет. Конкурсът беше организиран, след като през ноември бившият вече главен архитект на София Петър Диков подаде оставка.

През декември експертите от общината са подготвили процедурата за избор на главен архитект, а тази седмица са започнали и обсъждания с представители на браншови и граждански организации.

"Имах вчера изключително ползотворна среща с представители на Съюза на архитектите в България и Камарата на архитектите в България. Имаше много интересни предложения, които ще ни бъдат представени и писмено. Ще имам среща и с представителите на инициативния комитет от граждански организации, получих техните писмени предложения предварително и ще ги обсъдим, като всички добри предложения ще ги включим в изискванията към подготовката на концепция", посочи тя.

След обсъжданията, в началото на следващата седмица, ще бъде даден и старт на конкурса за избор на главен архитект, който трябва да приключи в рамките на месец.

"В комисията ще поканя представител на общинския съвет, на гражданските организации, на регионалното министерство, както и хора от администрацията и от моя екип. Все още не съм решила кой ще бъде председател на комисията, но със сигурност ще бъде човек от моя екип" посочи Фандъкова.

Докато бъде избран главен архитект на София, ще има такъв временно изпълняващ длъжността. Фандъкова обаче не пожела да разкрие кой ще бъде той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама