От ГЕРБ обвиниха кметове на ДПС, че въртят незаконен бизнес

15:58, 14 яну 16 / Политика 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметове на населени места в Кърджалийско въртят бизнес в нарушение на закона, алармира народният представител от ГЕРБ и заместник-председател на парламентарната група Цвета Караянчева, съобщиха от пресцентъра на управляващата партия. 

Тя ще сезира прокуратурата за неизпълнение на чл. 41, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) от страна на селските управници, които не са предприели действия за прекратяване на търговската си дейност в регламентирания едномесечен срок от обявяването на изборните резултати. Един от най-фрапиращите случаи е този с кмета на Калоянци Лютфи Юзеир Юсмен, който фигурира в Търговския регистър като собственик на ЕТ „ФИРМЕТ – Лютфи Юзеир”, чиято основна дейност е продажба на дребно на хранителни стоки. Той не е направил постъпки да прекрати участието си във фирмата. А в магазина на кмета на клиентите се издават касови бележки от въпросното ЕТ", заяви Караянчева.

В същата ситуация са и кметовете на още 13 населени места в региона, издигнати от ДПС – Железник, Лясково, Свободиново и Яворово (община Черноочене),  Златолист и Стари Чал (Крумовградско),  Дедино и Млечино (Ардинско), Ауста и Горско Дюлево (община Момчилград) и Невестино, Петлино и Срединка, в община Кърджали.

"Единственият сред тях, който е подал молба за заличаване, е кметът на Петлино Ахмед Исмаил – собственик на ЕТ „Бойчо – Ахмед Исмаил”, но заявлението му е внесено едва на 13 януари т.г. Подобно поведение е недопустимо, противоречи на правния ред, говори за отсъствие на политическа култура и е явна демонстрация на безнаказаност от страна на представителите на ДПС в местната власт", категорична е Караянчева.

Тя ще настоява правораздавателните органи да реагират незабавно и правомощията на посочените лица да бъдат прекратени, заради грубо погазване на ЗМСМА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама