Община Шумен призова гражданите да не паркират по улиците, заради предстоящите снеговалежи

15:36, 14 яну 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската администрация в Шумен призовава гражданите да не паркират автомобилите си по най-натоварените булеварди, по тесните и труднопроходими при тежки зимни условия улици, защото спрените автомобили пречат на нормалния достъп до улиците и допълнително затрудняват работата на снегопочистващата техника.

Апелът на администрацията е във връзка с предстоящото застудяване и очакваните валежи от сняг.

От общината призовават от автомобили да бъдат освободени основните булеварди и тесните улички, местата около училищата, детските градини и здравните заведения.

Сред най-трудно достъпните за почистване улици при тежки зимни условия са „Цар Иван Александър“, „Цар Освободител“, „Панайот Волов“, „Преслав“, „Добруджа“ и др.

От общинската администрация са изпратени писма до ръководствата на учебните и социалните заведения, че почистването на прилежащите тротоари в районите около сградите трябва да се извършва от персонала на съответните заведения.

От ОП “Обреден дом” са предоставили четири тона сол на ясли, детски градини и социални заведения. От фирмата съобщават, че имат възможност да осигурят и гребла за почистване на тротоарите и дворовете в тях, ако е необходимо.

Във връзка с подадените сигнали за нерегламентирано използване на снегопочистващите машини от граждани и фирми от ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство “ще поставят на автомобилите табели “нает от община Шумен” за времето, в което те са ангажирани от общината. Фирмите, които отговарят за зимното поддържане, са доставили достатъчно количества луга, сол и инертни материали, осигурили са 24-часово дежурство и имат готовност да наемат допълнителна техника при усложняване на обстановката.

От общинската администрация призовават гражданите да почистват прилежащите тротоари и входовете пред жилищните сгради, институции и търговски обекти и напомнят, че сигнали се подават на телефон 112.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама