Учениците намразиха географията заради промените в учебния план, твърди бургаска даскалица

15:29, 14 яну 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„На децата в пети клас им е ужасно труден предметът география, да не говорим, че те направо го намразиха с тези промени в учебния план, които въведоха от Министерството на образованието”. Това сподели за Topnovini.bg преподавателят по география в СОУ „Иван Вазов” в Бургас Нина Георгиева във връзка с намалянето на учебните часове по този предмет и същевременно увеличаващият се материал. По думите й, нейни колеги от Бургаска област ще се включат в протеста на географите, който ще се състои в София на 23 януари.

„Преди няколко години свалиха материала от 8-ми в 5-ти клас. Дял „Африка” и дял „Антарктида” в момента попадат в 5 клас. Материалът в този клас и без това е изключително труден и не е съобразен с възрастовите възможности на децата. С тези промени учениците ще бъдат допълнително утежнени. В момента берем негативите от една безумна постъпка”, добави Нина Георгиева.

Протестът на географите е насрочен за 23 януари от 11:00 часа пред сградата на Министерството на образованието и науката. За сега не може да се каже колко преподаватели по география от Бургаско ще тръгнат за столицата, за да подкрепят своите колеги от цялата страна. По време на протеста учителите ще връчат на образователното министерство подписка, която в момента се събира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама