Румънски журналисти впечатлени от културно-историческото наследство на Русе

15:11, 14 яну 16 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера в конферетната зала на четиризвездния хотел „Phoenicia” в гр.Букурещ се проведе годишното отчетно-изборно събрание на Асоциацията на румънските журналисти и писатели от туристическия бранш, съобщават домакините от Асоциация "Еврорегион Данубиус". В рамките на събранието бяха връчени и годишните награди на Асоциацията за 2015 г.

Събитието  е  част от честванията на Националния празник на Румънската култура и 166-та годишнина от рождението на големия румънски поет Михай Еминеску.

По време на връчването на наградите ръководството на Асоцията на журналистите и писателите, свързани с туристическия бранш, сподели своите прекрасни впечатления от културно-историческото наследство в Русе и Русенска област. В края на месец януари тази година то ще има среща с българския министър на туризма и българските си колеги от София. Отчитайки  бързото развитие на туристическия бизнес в България, на събранието бе обявено, че през лятото представители на Асоциацията ще посетят българските черноморски курорти, за да се запознаят на място с българския опит в областта на туристическия мениджмънт и маркетинг.

Асоциацията на журналистите и писателите с ресор туризъм е  сред най-старите професионални организации в Румъния. Създадена е преди почти 60 години и в нея членуват журналисти, работещи за вестници, радиа и телевизии, списания, автори на пътеводители, университетски преподаватели, редактори и професионални фотографи от Букурещ и страната. Тя е колективен член на Консултативния съвет към Министъра на туризма в Румъния.

За председател на Асоцията бе преизбран журналистът Михай Огринжи, редактор на престижното туристическо списание „Romania Pitoreasca”. Той обяви новите филиали на организацията, както и техните представители.   Лили Ганчева, изпълнителен директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус”, бе определана за представител за България. Миналата година тя бе приета за член на организацията след публикуването на пътеводителя за българи „Букурещ близък и непознат”.

Спецални награди за представянето на своите страни в Румъния получиха посланиците на Черна гора и Тайланд. Особен интерес предизвика новата книга на проф. Василе Глъван от Букурещкия университет, „Туризмът в Румъния”. Събитието бе уважено от заместник министрите на Министерството за малки и средни предприятия и туризъм и Министерството на икономиката, и от Председателя на Националната агенция за туризъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама