Христо Иванов: Върховенството на правото в България се отменя със СМС-и

14:58, 14 яну 16 / Политика 25 655 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В България разделението на властите и върховенството на правото се отменят с смси, дори не със закони като в Полша. С тази публикация в профила си във Фейсбук бившият правосъден министър Христо Иванов коментира днешния скандал, разразил се по време на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).  

Припомняме, че при обсъждането на резултатите от проверката по скандала "Яневагейт", някой от членовете на кадровия орган е информирал премиера Бойко Борисов за хода на дискусията. Това обяви самият председател на Върховния касационен съд Лозан Панов. 

"Това не е скандал. Това е конституционна криза. Докато ВСС и прокуратурата се опитват да замажат проверките по "Ченалова-Янева", днешният случай доказа напълно съдържанието на разговорите", написа още Иванов. 

Разпространената информация за СМС-а накара Борисов да отиде на заседанието на ВСС, за да изложи своята гледна точка за скандала. В крайна сметка обаче той отдели по-голямо внимание на паметната реч на Панов от миналия месец, дошла след оставката на Христо Иванов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама