Пловдивският район "Северен" с акция срещу изхвърлянето на строителни отпадъци

14:46, 14 яну 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 20-ти януари в район "Северен” в Пловдив ще стартират акции срещу изхвърлянето на смесени битови и строителни отпадъци на нерегламентирани места на територията на района, съобщиха от кметството.

Решението е било взето вчера на организираната от кмета Ральо Ралев работна среща в районната администрация, в която участие са взели Георги Маринов-зам.-кмет по обществен ред и сигурност в община Пловдив, Ангел Славов-директор на Пловдивски общински инспекторат, Иван Стоянов-директор на ОП "Чистота" и заместникът му Васил Павлов, инспектори Стоян Ангелов и Стайко Калбуров от Трето районно управление, зам.-кметовете на район "Северен" Лариса Кътова и Красимир Асенов и служители на районната администрация.

Целта е отпадъците да бъдат изхвърляни в регламентираните за това съдове, да се следи да не се изхвърлят извън тях, както и да се предотврати създаването на нерегламентирани сметища.

Граждани, които станат свидетели на превозване на строителни отпадъци с каруци могат да подават своите сигнали на еко телефон 6-166. На тел.6-166 се приемат всякакви сигнали за екологични нарушения като нерегламентирани сметища, ненавременно извозени отпадъци, висок шум и мръсен въздух.

 "Надявам се съвместните действия на различните институции да доведат до реални резултати и заедно да предотвратим замърсяването на района", заяви Ралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама