Отец Димитър: Не е редно да се натрапва вероизповеданието

14:35, 14 яну 16 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От забрана на религиозната пропаганда и агитация в Шумен ще има полза, смята отец Димитър храм „Св. Възнесение”.

Според него ограничаването на религиозна агитация на част от вероизповеданията, извършваща се по улиците, на обществени места и в домовете на гражданите е редно да се въведе.

„Като свещенник заемам позиция, че не е редно както ние не се натрапваме на нашите християни в църквата с каквото и да било, така е редно и другите вероизповедания да не прилагат такива методи”, каза той.

Според него обаче трябвало да се погледне в по-голяма дълбочина на проблема.

„По-скоро трябва в зародиш да се пресичат всички такива прояви, които влияят пагубно на националния и нравствения интерес и съсояние на българската нация.

Трябваше ли тези секти да навлизат в България, каква е тяхната дейност и полза за поколенията. Държавата в съюз с Българската църква, която е традиционното вероизповедание на българския народ, трябва да решат дали да се допускат тези хора.

Не един път пуснати, сега да гоним последствията”, казва отец Димитър.

По думите му все пак полза от забраната ще има. Той направи аналогия с разпространител на дрога, която се пресече, ще има добро въздействие.

„Много млади души няма да пристъпят, няма да се зараят с този наркотик, с тази зависимост”, каза той и допълни, че щом преценят властите, че това нещо е вредно, те ще помогнат и ще спасят много от своите граждани.

Отец Димитър бе категоричен, че Българската православна църква достатъчно добре поднася на гражданите ценноста система, която е добра и устойчива. Според него тя утвърждава отношенията между поколенията, отношенията към законите.

„Нека да се види кои смущават и работят против тези ценности”, призова свещенникът.

В Общински съвет – Шумен бе внесено предложение за промени в Наредба 1 за поддържане и опазване на обществения ред, с които да бъде забранена религиозната пропаганда и агитация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама