Борисов с къртица във ВСС, информира го на живо със СМС-и (обновена)

13:11, 14 яну 16 / Политика 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Докато Висшият съдебен съвет обсъжда резултатите от проверката по скандала "Яневагейт", някой от членовете на кадровия орган е информирал премиера Бойко Борисов за хода на дискусията. Това стана ясно от думите на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, предаде „Правен свят“.

Малко след неговото и няколко други изказвания председателят на ВКС отново взе думата и заяви, че току-що е получил есемес от телефонен номер, който имал на премиера. Съобщението гласи: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите на двете каки. Не го приехме." Председателят на ВКС е получил препратения смс в 12.14 часа, а към този момент решение по случая все още няма.

По време на дебата Панов постави редица въпроси, които не са изяснени в хода на проверката – разговорите по Вайбър, дали е канен градският прокурор Христо Динев, който също бе споменат в разговорите, дали е отправена покана до премиера Борисов, тъй като неговото име често се споменаваше в разговорите. И предложи да отправи такава покана, пък министър-председателят ако реши ще се яви.

Малко след като Панов показа СМС-а заседанието беше прекъснато. Пред журналисти той обяви, че трябва да има бърза, обективна, задълбочена и прозрачна проверка по случая "Яневагейт". "А аз виждам само бързина с внасянето на тази точка в сайта на ВСС. Три седмици се коментираше моята реч, този толкова важен въпрос мина така мимоходом, след като го няма в проекта и на сайта на ВСС и едва вчера разбирам от медиите, че ще бъде внесен”, посочи той.

Междувременно стана ясно, че премиерът сам е поискал да бъде изслушан от висшите магистрати и пътува към ВСС. 

Преди два дни стана ясно, че Етичната комисия към ВСС е взела решение да не иска дисциплинарка за Панов заради критичната му реч за ситуацията в съдебната система, която той произнесе на годишнината на ВКС. Съдебните кадровици бяха сезирани от гражданското сдружение "План Б", от което настояха срещу Панов да бъде образувано дисциплинарно производство заради думите му, които имали политически отенък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама