Окръжен съд гледа дело за зверска катастрофа край Плевен

12:59, 14 яну 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тежък пътен инцидент с двама загинали ще разглеждат магистратите в Окръжен съд - Плевен, след като прокуратурата внесе обвинителен акт срещу 22-годишен шофьор от Ясен. Обвинението срещу Ерсин К. е затова, че на 22 февруари м. г., на пътя между Плевен и Ясен, нарушил правилата за безопасно движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на приятеля си Цветан Ц. и пътуваща в друга кола Бойка А.

Като водач на лек автомобил обвиняемият нарушил  Закона за движението по пътищата, като с поведението си е създал  опасности и пречки за движението, поставил в опасност живота и здравето на хората, не съобразил поведението си  с пътните знаци и с пътната маркировка и се движил със скорост по-висока от допустимата. Деянието е извършено в пияно състояние.

На трагичната дата, обвиняемият Ерсин, заедно с пострадалия при катастрофата Цветан Ц,  тръгнали с лек автомобил „Опел- Вектра” от с. Ясен за гр. Плевен, за да си купят цигари. Преди това те били на гости у свой познат, където употребили алкохол. След като си купили цигари, тръгнали да се прибират за Ясен. Пострадалият Цветан заспал на предната дясна седалка. По същото време в посока към гр. Плевен с лек автомобил  „Опел“  пътували пострадалите Бисер Д. и баба му Бойка А. Двата автомобила навлезли в района около моста на река Вит.

В този момент, обвиняемият Ерсин, който се движил със скорост 110,42 км/ч., задействал спирачната система, изгубил контрола върху превозното средство и навлязъл в насрещната лента. Така той и причинил челен удар с другия насрещно движещ се лек автомобил, който се движил със скорост 45,29 км/ч. Вследствие на удара на място са загинали возещите се на предните десни седалки в двата леки автомобила – Цветан Ц. и Бойка А. и била нанесена средна телесна повреда на Бисер Д.  

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд - Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама