Убитият свидетел по делото срещу братя Галеви очаквал смъртта си

12:39, 14 яну 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Убитият в края на миналата година основен свидетел по делото срещу братя Галеви е предчувствал, че ще бъде убит. Месец преди смъртта си Пламен Миланов споделил своите опасения с друг защитен свидетел в процеса - Антонио Якимов. Това сподели пред Topnovini.bg самият Якимов.

"Предчувствам, че ние сме следващите, пази се", призовал Миланов още в началото на декември. По време на една от десетината срещи между двамата, вече покойникът споделил разсъжденията си. "Какви защитени свидетели сме ние с теб, след като преди няколко месеца комисията Кушлев ми запорира всички сметки и започна проверка на всички мои фирми за доказване на заработеното от мен през годините?“, попитал риторично той.

Преди няколко дни Якимов бил посетен от негов приятел и бил предупреден да се пази.

"Даже ми каза - ти си следващата жертва на нещастен инцидент! Цяла Дупница не се съмнява, че смъртта на Пламен Миланов и неговата дясна ръка Теодора е добре планирано отмъщение на мафията", обясни защитеният свидетел и допълни, че целта на братя Галеви и обкръжението им е била да се завземат активи от фирмите на Пламен Миланов, но няма да им е лесно. През последните 2 месеца бизнесменът е прехвърлил 3/4 от активите си на баща му, а останалата 1/4 - на децата му. Водил се шофьор на такси във фирмата на родителя си.

Якимов твърди, че с убийството на 49-годишния мъж мафията е искала да удари 2 заека с един куршум - хем да му отмъсти, хем да завземе бизнеса му. Спомня си едно от заседанията по делото, в което Пламен Галев, Ангел Христов и Владимир Ангелов - Стъклето са били доведени с белезници от софийския затвор. Секунди след началото му Стъклето се обърнал към двамата защитени свидетели и заявил "Вече сте мъртви".

"Наистина този път се разтреперихме. Пламен веднага отиде при прокурора и му каза за току-що отправената заплаха, която я чуха и други в залата. Незабавно ни изведоха от залата, качиха ни в кола и ни заведоха в кюстендилското следствие, където пред съдия документирахме заплахата. Ако разследващите органи сега ме поканят да свидетелствам с тези и други факти, които да помогнат за изясняване  убийството на Пламен и Дора - ще се отзова веднага. Страхът за живота ми вече е на втори план“, коментира единият от останалите 5 живи защитени свидетели.

Твърди, че всички свидетели по делото са съсипали живота си. Едни заминали за Америка, други за София, той останал в Благоевград, Пламен Миланов вече не е между живите, а бившият кмет д-р Соколов опитаха да го взривят, д-р Дангов провали политическата си и кметска кариера.

Накрая питам как хора с криминални досиета и без 1 ден трудов стаж получаваха половин милион необезпечени кредити от банка, с които пари купуваха ресторанти, в които пък ресторанти нямаше посещаемост и за 5 лева?”, пита Антонио Якимов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама