От другата седмица започват преговорите за анекса, заяви Цветанов

12:40, 14 яну 16 / Политика 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С Даниел Вълчев и Димитър Танев имахме работна среща, с която уточнихме параметрите за започване на разговори по документа, който изготвят и събират подписи от техните народни представители и министрите, които да се присъединят към анекса. Договорихме се до края на месеца да бъдат приключени тези разговори от работни екипи. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

"Днес или утре също ще имаме решение за нашия преговорен екип и от другата седмица да започнат да преговарят по това, което трябва да финализираме към края на месеца", уточни той.

По думите му при работеща атмосфера ще може да се приеме едно добро законодателство, което да консолидира както народните представители, така и парламента и изпълнителната власт. "От ГЕРБ говорим само за неща, които касаят българското общество, развитието на страната и да укрепим, постигнатото от 2015 година. Не очаквайте от ГЕРБ да прави политически коментари за лица, които търсят политическа изява", коментира Цветанов твърдението, че Борисов е заел страната на Доган, а не на Местан. Той подчерта, че е важно да има законодателство, което да съответства на обществените нагласи, да се придържат към европейските ценности и да имат политически диалог с всички формации и независими депутати. 

"Обсъдихме и предстоящото решение на парламента по проведения референдум за електронното гласуване. Имаме единомислие да подкрепим подобно решение. Ще започна разговори с всички парламентарни групи за подкрепа", допълни Цветанов. 

"Моля ви, не ме вкарвайте в теми, с които мога да застраша националната сигурност." Така Цветанов отговори на въпрос за работата на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Вчера самата тя обяви, че всяка критика срещу вътрешното министерство ще бъде считана за посегателство срещу националната сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама