Варненец обжалва 15-та поред присъда за грабеж

12:34, 14 яну 16 25 224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд разгледа жалбата на Мартин Ангелов срещу 5-годишна присъда на Окръжния съд за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив. Това е 15-та поред присъда за 30-годишния мъж, който е бил признат за виновен в това, че на 6 март 2015 г., в центъра на Варна ограбил скъп мобилен телефон на млада жена, като употребил сила.

През юли 2015 г., при условията на съкратено съдебно следствие първата съдебна инстанция присъди 7 години и половина "лишаване от свобода" на Ангелов и редуцира наказанието му до 5 години при първоначален строг режим.

Грабежът е станал два часа след полунощ, когато пострадалата жена излязла от заведение в централната част на града, за да изтегли пари от банкомат. Мартин се опитал да я заговори и дори влязъл с нея в кабината на банкомата. След като изтеглила 20 лева и се отправила обратно към заведението, младата жена отново била заговорена от подсъдимия и от още един мъж. Двамата препречили пътя й към входа на заведението, издърпали мобилния й телефон и портмонето от ръцете й. Тя се развикала и успяла да издърпа портмонето, но била ударена от Мартин, който избягал. Бързите следствени действия довели да задържането на подсъдимия, който бил разпознат от пострадалата.

Както представителят на обвинението, така и пострадалата от грабежа жена очакват от втората съдебна инстанция да потвърди наказанието като справедливо. Подсъдимият намира, че присъдата му е завишена, не е справедлива и моли за намаляване на размера й. Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в 30-дневен срок.    

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама