Оставиха окончателно в ареста трима от мегасхемата за пране на пари

12:18, 14 яну 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на Стефан Стефанов, Александър Александров и Анатолий Хумев, наложена от Пловдивския окръжен съд. Тримата са привлечени като обвиняеми за опит за изпиране на пари . престъпление по чл. 253 ал. 5 от Наказателния кодекс.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, Александър Александров е осъждан неколкократно - повечето пъти за финансови измами. Другите двама обвиняеми са с чисто съдебно минало. Стефан Стефанов и Анатолий Хумев са имали фирми, без да развиват търговска дейност. Чрез наемане на дружеството на името на Стефанов, Александров става пълномощник и по този начин е получавал мащабни суми от френски дружества.

Припомняме, че след мащабна специализирана операция на Прокуратурата, ДАНС и полицията беше разкрита схема за пране на пари за над 2 милиона евро. 14-те участници в измамата са проучвали различни чуждестранни дружества от ЕС, които боравят и разполагат с милиони евро.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо тях. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени.

Съдът прецени, че е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама