Отцепниците от ДПС: Направеното от нас е добро за партията и страната

12:08, 14 яну 16 / Политика 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отцепниците от ДПС, начело с Лютви Местан, ще бъдат принципна опозиция на властта, но ще си сътрудничат с всички партии по теми с евроатлантическа насоченост, стана ясно на техен брифинг.

Един от тях - Хюсеин Хафъзов, заяви от името на избирателите на ДПС, че гражданите не одобряват случилото се с Местан. "Избирателят няма да се хване на тази игра. Това ли е ДПС-то, за което гласувахме, това също се питали избирателите на формацията. Това ли е бъдещето на партията?", запита той. И определи случващото се като "гаф" и "грешка", като посочи, че "оставката им като депутати се иска от тези, които са били поставени след тях в кандидат-депутатските листи на Движението".

Той твърди, че по-голямата част от ДПС не споделяли декларацията на почетния председател и даже били търсени партийни ръководители да им се оказва натиск да подкрепят мнението на Ахмед Доган.

"Местан бе отстранен заради политиките, които се опитваше с консенсус да прилага. Г-н Местан не се е отнасял авторитарно, въпреки че има авторитет", смята още Хафъзов. И допълни, че според него това, което отцепниците правят, е "оздравително за ДПС, но е добро и за страната". По думите му, Движението няма полезен ход.

Хафъзов цитира и изказване на патриарх Неофит от конференция преди време: „Да седнем отзад, защото могат да ни поканят отпред. Ако седнем отпред и ни поканят отзад, ще боли”. Важното е да сме доблестни мъже", категоричен бе Хафъзов.

Мариана Георгиева заяви, че е смутена от това, че много нейни колеги имали няколко лица. Тя настоя за толерантност и коректност в политиката. Според нея, декларацията за сваления руски самолет била изготвена в съавторство с другите хора от партията, като не е продиктувана от турското посолство. Георгиева подчерта, че е изумена от липсата на коректност на Рушен Риза, който сега е съпредседател на ДПС. "Този ексцес в ДПС, който се получи, е взломена комуникация в ДПС на високо равнище. Кой взломи тази комуникация? Може би има и външно партийни замърсители, които са се миксирали с вътрешно партийни замърсители", каза още Мариана Георгиева. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама