Ученици от Плевен се класираха за Втори кръг от състезание на ЧЕЗ

11:59, 14 яну 16 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от Плевен ще участват във Втори регионален кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ в направление „Електроенергетика“, организиран от електроразпределителното дружество. Предстоящото състезание ще се проведе на 12 февруари, като плевенчани ще мерят сили с връстници от Кнежа и Троян в сградата на ПГ по механоелектротехника в града. Най-добре представилите се ще бъдат допуснати до националния трети кръг, който ще определи бъдещите стипендианти.

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда за четвърта поредна година. В рамките на инициативата ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12 клас от технически и икономически гимназии на територията на Западна България. Състезанието по електроенергетика и икономика се реализира под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. То е част от Графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2015–2016 г. на Министерството на образованието и науката.

Целта на конкурса на ЧЕЗ е да предостави възможност на младите хора да демонстрират придобитите знания и практически умения, да осигури условия за реализацията им и стимулира развитието им в областта на електроенергетиката и икономиката. Финалният кръг на състезанието ще се проведе в края на март, когато 12 победители от втори кръг ще участват в надпреварата, разпределени в 6 отбора. Членовете на отборите, класирани на първите три места, ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2016 г. в направление „Електроенергетика“. Те ще получат и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

Информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайта stipendiant.com.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама