Сурвакарчета наричаха за Василица в общината и областната управа в Шумен (снимки)

12:03, 14 яну 16 / Култура 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Сурвакарчета от 4 клас на шуменското СОУ “Трайко Симеонов” наричаха днес за здраве и късмет кметското и областното ръководство на Шумен. Поводът за това бе Банго Васил или ромската Нова година, която се отбелязва на 14 януари.

Облечени в костюми от ромската култура със саморъчно направени сурвакници  момчетата и момичетата сурвакаха кмета и заместниците, а след това областния управител и неговите заместници.

Те наричаха на български и ромски език. След ритуала по сурвакането момчетата и момичетата поднесоха на управниците питка с късмети.

Парата в община Шумен се падна на заместник-кмета по стопански въпроси и икономическо развитие Росица Антонова. Кметът Любомир Христов изтегли пожеланието “Желая ви мечти красиви и много мигове щастливи”.

“Нека мечтите ви бъдат големи, нека има невидими сили, готови да ги постигнат” бе късметът на заместник-кмета Боян Тодоров.

Доброто, което да блести все по-силно се падна от питката на заместник-кмета по култура Найден Косев.

Кметът Любомир Христов поздрави гостите на тържеството, пожела на децата да са здрави, да слушат своите родители и учители и да се учат, за да успяват в живота. От кметското ръководство малките сурвакари получиха торбички с лакомства.

Торбички с лакомства и пожелания да посещават редовно училище и когато пораснат да помагат на Шумен и България получиха малките сурвакари и от ръководството на Областна управа.

Парата в областната администрация от питката изтегли заместник-областният управител Селиме Кърджалиева.

Да се обичаме повече, да бъдем по-добри не само на празници бе късметът на заместник-областния управител Петко Шаренков.

На областния управител Донка Иванова се падна “За новата година здраве до амина, шарени торбички пълни с парички и гърненце с мед да е на късмет”.

Донка Иванова благодари на децата за всички наричания и им пожела да са здрави и заедно всички да правим всички добри неща за доброто бъдеще на всички.

След тези думи Банго Васил връчи на Донка Иванова Библията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама