Взрив на тръба в ТЕЦ-Русе рани работник

11:57, 14 яну 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тръба се е взривила днес в ТЕЦ-Русе. По информация от Центъра за спешна медицинска помощ има един пострадал, на място е изпратена линейка да се погрижи за него.

Лекарите са установили, че 55-годишен мъж е хвърлен от взривната вълна, в резултат на което е ударил главата и гръдния си кош. Засега е ясно, че е с комоцио, допълнително ще се изяснява състоянието му. Няма данни за опасност за живота му.

На мястото на инцидента не са изпратени и екипи на РС "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе, тъй като това не е необходимо, каза за Topnovini.bg директорът на службата комисар Димитър Павлов. Става дума за технологична авария, с която могат да се справят специалистите от топлоцентралата, уверили са го те. Няма опасност от усложняване на обстановката, успокои комисар Павлов.

Според директора на дирекция "Инспекция по труда" - Русе Ирена Николаева инцидентът е станал в 10.50 ч., от МВР са я уверили, че районът е отцепен. Изпратени са трудови инспектори, които да се запознаят със случая и причините за инцидента на място. 

По-късно днес от "Топлофикация Русе" ЕАД съобщиха, че поради възникналата авария е въведена в експлоатация нова мощност, с цел да се запази качеството на топлоподаването и битовата гореща вода към гражданите на Русе.

"В домовете на русенци отоплението и горещата вода ще влизат с оптимални параметри и аварията няма да се отрази на комфорта им, въпреки прогнозите за застудяване на времето", увериха от дружеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама