Министър реже лента на Кръговото в Русе 35 дни след пускането на движението по него

11:49, 14 яну 16 / Политика 25 916 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официална церемония по откриването на обновеното кръгово кръстовище между булевардите "Цар Освободител", "Липник" и "Скобелев" в Русе ще се състои на 19 януари. Това съобщиха от пресслужбата на Общината днес, като уточниха, че за прерязването на лентата се очаква и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Церемонията ще включва водосвет за благоденствие и представяне на реализираните дейности в рамките на компонент 3 от мащабния проект "Интегрирана система за градски транспорт на Русе" - "Улесняване на достъпа на обществения градски транспорт по бул. "Цар Освободител".

Това всъщност се случва повече от месец след пускане на движението по Кръговото. След неколкократни промени на крайните срокове първите автомобили по обновения основен пътен възел за Русе бяха пуснати около 19:36 ч. на 15 декември. Довършителните дейности по новите подлези, асансьорите, тролейбусната мрежа и др. обаче продължиха и след Нова година.

Припомняме, че обновяването на Кръговото с изграждането на подлези за пешеходци и велосипедисти е част от мащабния проект за "Интегрирана система за градски транспорт на Русе", който включва още свързване на квартал "Родина" с бул. "Липник" с "пробива Кауфланд", изграждане на 14 км велоалеи, въвеждане на електронна система за таксуване на пътници в градския транспорт, оформяне на бус ленти по бул. "Цар Освободител", изграждане на нови улици и подобряване на трафика и в квартал "Чародейка" и др.

Преустройството на кръстовището между булевардите "Липник", "Цар Освободител" и "Скобелев" всъщност започна още преди години, но обектът бе замразен и засипан с пръст поради липса на средства. Именно благодарение на 30-милионния проект той бе подновен едва наскоро.

Консорциум "Монолитпътконсулт груп", съставен от "Пътинженеринг“ ООД от Русе, "Монолит“ АД от Хасково, „Инжконсултпроект“ ООД от Варна и „Джи Ти Ер груп“ ЕООД от Русе, се зае с проектиране и реконструкция на кръговото движение по "Липник", доизграждане на пешеходен подлез в района и обособяване на лента за движение на автобуси по бул. "Цар Освободител". Договорът е за 8 762 697.82 лв. без ДДС и бе сключен едва на 14 април 2014 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама