Френската прокуратура разследва смъртта на две българки, загинали при пожар в Лимож

11:52, 14 яну 16 / Свят 25 207 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Френската прокуратура е започнала разследване за смъртта на две българки, загинали при пожар, избухнал късно снощи в жилищна сграда, съобщава charentelibre.fr. „За момента нямаме много информация за жертвите. Телата им са откарани, за да им бъде направена аутопсия. Очакваме в петък сутринта да имаме повече яснота за причината за смъртта“, каза главният прокурор Жилбер Емери.

Най-вероятната причина за пожара е инцидент, тъй като електрическата инсталация е стара.

Жертвите на трагедията са майка и дъщеря на 48 и 30 години. Пожарът е избухнал в нощта срещу сряда, а сигналът за него е подаден в 3:15 часа. За момента не е отхвърлена нито една хипотеза за причините за пожара.

Според първоначалните данни огънят е тръгнал от първия етаж на триетажната кооперация, обхванал е първо стълбището, а после и горните помещения.

В акцията по гасенето на пламъците са взели участие 50 пожарникари. Сградата е била обитавана от „хора със скромни приходи“, предимно българи, заявиха властите. След инцидента седем души са били приети в болница заради отравяне с дим, но впоследствие всички са били изписани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама