Поголовно премахват незаконните гаражи в пловдивския район "Южен"

11:47, 14 яну 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Масово премахване на гаражните клетки на некоректни платци започва от другата седмица в "Южен", съобщи кметът на пловдивския район Борислав Инчев. По думите му в района има доста гаражи на терени, за които няма издадени схеми за поставяне на такива обекти. Част от ползвателите пък не си плащат наема към районната администрация, която е в размер на 29 лв.

"Изпратили сме стотици писма на длъжници, с които ги приканваме да платят. Разпоредил съм на всеки две седмици да ми дават информация дали има отстъпление в събираемостта на наемите от гаражи", категоричен е Инчев.

През тази година приходите по това перо трябва да достигнат 700 хил. лв., смята районният кмет. За сравнение, през 2015 г. са събрани от наеми на гаражи 647 086 лв., а през 2014 г. - 659 948 лв.

Изграждането на паркоместа ще е основен приоритет на районния кмет през тази година. 400 хил. лв. са заделени именно за тази дейност, като ще бъдат изградени поне девет паркинга с обща площ 6000 кв. м. Нови паркоместа в "Южен" ще бъдат оформени на ул. "Лозарска" в кв. "Коматево", на ул. "Светослав Мерджанов", на ул. "Димитър Талев" (срещу "Хаджията Груев" и до "Парти Миро"), на ул. "Одеса", до читалище "Христо Ботев" и др.

По думите на Инчев всяко място ще се гледа детайлно и непрекъснато ще се търсят места за нови паркинги. Идеята е местата за паркиране да се впишат в заобикалящата среда, като се направи и осветление, тротоари, подходящо озеленяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама