Съветници поискаха от Фандъкова затягане на мерките за сигурност в София

11:23, 14 яну 16 25 636 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Част от общинските съветници поискаха от кмета Йорданка Фандъкова незабавно затягане на мерките за сигурност в София. Това стана на първото заседание на Столичния общински съвет за тази година, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Първи темата подхванаха от ВМРО. Карлос Контрера заяви, че е време да де помисли за бъдещето на центровете за настаняване на бежанци в града, защото те били "язва в София, защото хората в тях създават проблем". "Ето например в "Овча купел", висят по улиците, висят пред домовете на хората. От СДВР уверяват, че има патрули на жандармерията наблизо, които са в готовност да реагират, но ние искаме там да бъдат насочени един или два патрула на общинска полиция", каза той.

От групата на БСП отново заговориха за зам.-кмет по сигурността. Председателят Калоян Паргов заяви, че София се е "превърнала в сцена на екшън събития". По думите му степента на несигурност в столицата нараства, а с нея нараства и необходимостта от зам.-кмет по сигурността. Паргов заяви, че е наложително и да бъдат направени промени в Закона за МВР, свързани с увеличаването на правомощията на общинската полиция. От БСП настояха и за поставянето видеонаблюдение в по-крайните квартали. "Искаме да се насрочи извънредна сесия на съвета по сигурността в столицата, за да обсъдим всичко, което се случва в града и да се вземат мерки", каза Паргов. 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че въпросът със сигурността е най-важния за цяла Европа. "Всички виждат усилията на полицията, аз съм предприела мерки в това отношение. Притесненията на хората в "Овча купел" са напълно разбираеми. Затова в следобедните и вечерните часове там присъства и патрул на общинска полиция", посочи кметът. Фандъкова посочи, че скоро ще бъде има среща между граждани, Агенцията за бежанците и кметът на "Овча купел" Христина Семерджиева. Фандъкова подчерта, че винаги е била на мнение, че в столицата не е добре да се съсредоточават центрове за бежанци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама