Откриха книга за „Ислямска държава” при катастрофата в Хасково /снимки//обновена в 13.50 ч/

11:19, 14 яну 16 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Криминалисти от Хасково намериха книга на „Ислямска държава” в автомобила, който катастрофира тази сутрин, за което вече съобщихме.

Инцидентът стана на прав участък в посока село Маслиново. Там лек автомобил Ситроен с кърджалийска регистрация катастрофира след като се заби в бетонен канал. Колата е смачкана до неузнаваемост.

Двама души от Кърджали са в тежко състояние и са откарани в болницата.

При огледа хасковските полицаи намериха книга – „Методология на Ислямска държава”. Заради тежкото състояние в момента пострадалите не могат да бъдат разпитани. Корицата пък представлява мерник на снайпер, прицелен точно в Балканския полуостров.

Двамата се връщали от Турция. Към момента се твърди, че били в град Кайсери. Близки на ранените, които бяха извадени от автомобила с помощта на пожарникари, се интересували от исляма и законите на Шериата.

Откритата книга обаче преди два дни беше представена в София от главния мюфтия Мустафа Хаджи. Това стана по време на академичната му лекция в големия салон на Българската академия на науките (БАН). На нея той направи критичен анализ за „Методологичните и доктринални проблеми в идеологията на „Ислямска държава”.

По време на експозето си Мустафа Хаджи изрично подчерта, че терористичната организация фалшифицира текстове от Корана, за да може да легитимира военните си действия сред своите привърженици.

По случая е образувано досъдебно производство, което ще изяснява освен причинита за катастрофата и дали двамата имат нещо общо с терористичната групировща

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама