Варненци учат шведски, докато правят филм

11:12, 14 яну 16 / Любопитно 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненци могат да научат шведски по един изключително нестандартен начин – докато пишат сценарий за филм. Срокът за постигане на видими резултати е само 5 седмици, твърди скандинавистът и педагог Павлина Николова. Обучението е по метода на сугестопедията, като вече има създаден и специален учебник.

"Това не е типичният курс по чужд език. Ще напредваме с шведския като правим сценарий за филм. Сюжетът е свързан с историята на една жена, а учебникът е илюстриран с красиви шведски акварели и маслени платна. Учи се в приятна обстановка, която стопява затрудненията“, разказва за подхода си преподавателката. Първият учебник за българи по шведски по метода на сугестопедията е консултиран с Ванина Бодурова – ученичка на проф. Лозанов, и е под редакцията на шведски педагози.

Онези, които твърдят, че не им се отдават езиците, ще останат изненадани от себе си, смята създателката на учебника. Тя вече има опит с първа ученичка, която е проговорила шведски по този метод. Курсът ще е полезен опит за медици, професионалисти от туризма, а и за хора, които "колекционират“ чужди езици.

Обучението започва на 22 февруари и ще трае 5 седмици по 3 часа всеки ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама