Мълчанието прави от хората страхливци, каза Лозан Панов

10:33, 14 яну 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Мълчанието прави от хората страхливци. Ако не кажем своята позиция, ще станем мълчаливи съучастници на това, което се случва”. Това каза председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов пред журналисти днес.

“С твърдото убеждение съм, че това, от което човек трябва да се страхува е самият страх. Ако си поставяме за критерии как за обществото в България има значение върховенството на правото, България много бързо може да се превърне в по-добро място за живеене”, допълни той.

Във връзка с решението на етичната комисия да не прави проверка по речта му по случай 135-годишнината от създаването на ВКС, той заяви: “Доброто и злото са въпрос на избор, а свободата е по природа”. “Когато, в качеството си на председател на върховна институция, ставам свидетел на това как бяха бламирани ключовите промени в конституцията не само се ползвам от това право, но считам, че е мой дълг, който да реализирам”, заяви Панов. И се зарече, че ще продължава да го прави независимо от това какви проверки, заплахи или медийни операции ще бъдат направени срещу него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама