Борисов застана зад Доган, смята Местан

10:32, 14 яну 16 / Политика 25 682 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес започвам събирането на публикации, твърдения, за да заведа дела. По отношение на обвиненията за шпионаж и работа против националните интереси, ще заведа дела и ще си търся правата срещу всички медии и физически лица. Това коментира пред журналисти в парламента екслидерът на ДПС Лютви Местан, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Ако колегите ми са използвали подобни изречения, които съвпадат с езика на Божидар Димитров и други известни фигури, естествено, че ще заведа дела. Националният интерес е свързан с НАТО и ЕС, а не с Русия. Не правете новина Местан съди Божидар Димитров. Това е въпрос на адвокатите ми. Посещение в едно посолство не е престъпление", подчерта Местан. 

Той се оплака, че снощи имал драматичен разговор с малкия му син Ервин, който бил изумен да узнае, че е напуснал дома си и от месец живеел в тузарска къща към Бояна. "Нямам призив да спре тази война с мен и семейството ми, защото няма да бъде  чут. Правя списък на всички гнусотии, с които съм удостоен. Много ми е любопитно да погледна в очите колегите ми в парламента дали наистина вярват във всичко това. Съмнението не е полезно за тяхната кариера. Имам препоръки към един от колегите, в чиито апартамент съм правил оргии, той знае, че не съм стъпвал в жилището му, но за него е полезно да повярва, че съм бил там", лаконичен бе Местан. Въпреки това, той заяви, че няма да влиза в насрещна епитетна война с никого.

И отново за свалената охрана - Местан не знае защо му е била назначена, нито свалена

"Едно е на Цветанов да му кажат, че му свалят охраната, съвсем друго е да ти се съобщи постфактум по телефона и това да съвпада с подаването на оставка. Наистина не знам защо ми е назначена охрана, защото това не ми се съобщи. Чувам някакви предположения, че е във връзка с други политици. Защо е свалена също не знам", подчерта той.

За новата партия

"Още не сме заявили намеренията си, а те вече са обект на сериозна атака. Целта е първо моралното унищожаване, да не се оставят полезни ходове. Как се преценява дали една партия е протурска или ислямистка? Ако целта на внушението, че ако се създаде политически субект, той непременно ще бъде ислямистки, в криминалния смисъл, или протурски етносубект, настоявам държавата наистина да следи този процес. Дали ще има политически проект, предстои да ви съобщя. Аз и ислямист, как ви се струва всичко това?", запита риторично Местан.

Стъпи ли Местан на руска мина?

"Не знам защо премиерът го прие лично и реагира толкова емоционално за това, че казах на пресконференцията си, че съм стъпил на руска мина. Защо той се припознава и се нарежда там, след като няма нищо общо? Мисля, че Борисов има страна в спора между мен и Доган. Не е моята, разбира се", коментира той. 

"Вчера се появи още една гнусотия, че съм бил излъгал за достъпа до секретна информация. Коментирах конкретно твърдение, че съм изнесъл секретния договор за МиГ-29. Заявих, че е елементарно да се провери, че не съм имал достъп по този документ. Естествено е, че съм имал достъп до друга класифицирана информация - например във връзка със заседанията на Консултативния съвет при президента", заяви още Местан. Той бе категоричен, че никога никакви документи не са изнасяни от него, където и да е.

Накрая на дългото си изявление пред медиите, Местан заяви, че той и отцепниците от ДПС ще бъдат опозиция на всичко извън онова, което дефинират като изконен евроатлантизъм. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама