Разбит тротоар тормози жителите на бургаската ул. „Странджа планина”

09:38, 14 яну 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разбит тротоар на ул. „Странджа планина” 1 в Бургас тормози жителите на близкия жилищен блок. Те са изпратили писмо до кмета Димитър Николов, в което оприличават тротоара на лунен пейзаж и го определят като напълно негоден за използване. В потвърждение на думите си са изпратили и снимков материал, от който се виждат изпочупените и разхвърлени плочки.

„Всички заедно сме отборът на Бургас, всички сме способни да променяме града и заедно да го направим едно по-уютно място за живеене” – цитират в писмото си думите на кмета Николов, казани по време на предизборната му кампания.

Живущите край улицата настояват в новия бюджет на Община Бургас, който е насочен предимно към облагородяване на жилищните пространства, да бъда предвидени средства през 2016 г. за реконструкция на тротоара пред техния блок. 

Писмото е входирано в Общинския съвет и предстои да бъде разгледано от Комисията по бюджет и финанси.

Това не е първият път, когато местният парламент разглежда жалба за проблем на ул. „Странджа планина” 1. През месец май миналата година живущите там възроптаха, че на тротоара паркират коли, при това платено, защото улицата попада в „синята зона”. Хората негодуваха, че няма откъде да минат, и са принудени да вървят по улицата с риск за живота си. Още тогава сред исканията на жителите на „Странджа планина” 1 бе и да се ремонтира повреденият тротоар.

След няколко изпратени писма и подписка до компетентните органи от Общината реагираха и поставиха колчета на тротоара, за да не паркират автомобилите там. Проблемът с ремонта на плочките обаче остава да виси отворен и до ден днешен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама