Цацаров праща прокурори във Враца заради убийството на 18-годишния Тодор (обновена)

09:35, 14 яну 16 25 1138 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров е свикал спешна оперативка заради убийството във Враца. Според пресцентъра целта на сбирката е да се обсъди промяна на обвинението на двамата братя  Иван Дамянов и Десислав Дамянов, които във вторник пребиха до смърт и пред свидетели 18-годишния Тодор.

По-късно от обвинението официално съобщиха, че в Окръжна прокуратура – Враца са изпратени прокурори от Върховна касационна прокуратура, които да направят проверка на хода на разследването на убийството на Тодор Йорданов и на действията на органите на досъдебното производство по това дело. "Предмет на проверката ще бъдат и твърденията на кмета на гр. Враца за осъществено изнудване спрямо него, както и реакцията на правоохранителните органи.  Прокурорите от ВКП ще се срещнат с кмета на гр. Враца", уточняват още от там.

Главния прокурор е разпоредил първите резултати от действията на проверяващите екипи да му бъдат докладвани до края на днешния ден.

Вчера от Апелативната прокуратура съобщиха, че им е повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост. Двамата са задържани от прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Враца за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

"В случая от Враца се преплитат твърде много особености на нашия живот, ще направим всичко което можем, за да успокоим малко гражданите. Вярвам, че колегите, които разследват ще си свършат работата, но утеха за близките едва ли ще има", коментира тази сутрин вътрешният министър Румяна Бъчварова пред Нова телевизия. 

Прокурори от ВКП ще работят на място и в Районна прокуратура – Бяла Слатина. Проверяват се всички преписки и дела в Районната прокуратура и РУП – Бяла Слатина, касаещи кмета на с. Галиче Ценко Чоков и членове на семейството му, вкл. и действията по жалбата на Радослав Илиев срещу Мартин Чоков, за нанесен побой.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама