Ремонти заради риск Сливенска община да изгуби 41 мил. лева

08:45, 14 яну 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Най-големият риск пред Община Сливен е въвеждането в експлоатация на втория етап от водния цикъл и вероятността да изгубим инвестиция от 41 милион лева. Предприемаме спешни действия за решаването на този проблем. В тази връзка са ремонтите по булевардите “Цар Симеон” и “Хаджи Димитър”, заради които се налага временна промяна в организацията на движението”. Това заяви кметът на Сливен по време на среща с граждани. Той припомни, че нито един от етапите не е включен в експлоатация.

Налага се спешно извършване на ремонти за почистване, видеоинспекция и ремонт на участъците, за които е необходимо получаване на разрешение за ползване на всички подобекти, изграждани и ремонтирани по водния цикъл през 2013-2015 г. С реконструкцията на “Цар Симеон” ще се реши проблемът със заустването на канализационни води от кв. “Клуцохор”, а проверката и ремонтът по “Хаджи Димитър” дава възможност за заустване на канализационните води от “Комлука” и Централна градска част - Запад в годни за експлоатация колектори.

Участъците, които се ремонтират сега, са изграждани в периода 2009-2010 г. по прекратения договор с ДЗЗД “Хидросистеми” и замразени с акт 10.

Целта в настоящия момент е те да бъдат почистени и ако имат разрушени участъци, да бъдат възстановени, за да отговарят на проектното решение и на изискванията на Закона за устройство на територията за въвеждане в експлоатация.

През 2014 година общината е възложила видеонаблюдение, което е констатирало в някои от участъците големи наноси от едри скални маси, които нарушават преминаването на канализационните води през колекторите. В други участъци има допуснати напуквания по тръбите и обратни наклони. След обследването е възложено изготвяне на работен проект за почистване и реконструкция на тези участъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама