Постановки на Куклен театър – Сливен с номинации за наградите ИКАР

07:29, 14 яну 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спектаклите „Огнивото” по Х. Кр. Андерсен, драм. Юрий Дачев, реж.   Бисерка Колевска, сценограф Свила Величкова, на Куклен театър–Сливен,  и „Семейство Замза”, по Франц Кафка, реж. Катя Петрова, сценограф Петя Караджова, съвместна продукция на НАТФИЗ и Държавен куклен театър – Сливен, бележат истински фурор на тазгодишните номинации на наградите ИКАР 2016 на Съюза на артистите в България. Двете хитови заглавия за сезон 2014/ 2015 получават номинации в почти всички категории за куклен театър.

В категория „Дебют” са номинирани Ангел Калев за ролята на Бащата и Любомир Желев за ролята на Грегор Замза в спектакъла „Семейство Замза” по Франц Кафка, реж. Катя Петрова, съвместна продукция на ДКТ – Сливен  и НАТФИЗ

В категория „Куклен спектакъл”,(номинации, излъчени от Гилдията на творците в кукленото изкуство), две от трите номинации са за Куклен театър – Сливен – За спектаклите „Огнивото”  и  „Семейство Замза” .

Номинации в категория „Индивидуално постижение в кукленото изкуство”, излъчени от Гилдията на творците в кукленото изкуство, всички възможни номинации получава  Държавен куклен театър – Сливен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама