В три общини на област Разград се подготвят стратегии за местно развитие

07:13, 14 яну 16 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В три общини в област Разград се подготвят стратегии за местно развитие, съобщиха от Областния информационен център.

Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Исперих” и СНЦ „Местна инициативна група Завет” в партньорство със СНЦ „Местна инициативна група Кубрат”, изпълняват договори за безвъзмездна финансова помощ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” по мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

С договорените средства сдруженията ще изготвят две стратегии за местно развитие (СМР) за прилагане на подхода ЛИДЕР, като общ подход за водено от общностите местно развитие в периода до 2020 г. на община Исперих, а също и една обща за територията на общините Завет и Кубрат.

Основните целеви групи и заинтересовани страни са земеделски производители; микро, малки и средни фирми; представители на местната власт, нестопански организации; социални партньори; местни образователни и културни институции; граждани.

За реализиране на проектите ще се разчита на активното гражданско участие, като жителите на общините ще имат възможността да участват във всички етапи от подготовката и разработването на стратегиите.

Цялостният процес по изготвяне на СМР включва три етапа, допълват от  ОИЦ-Разград.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама