Воден режим има в шест населени места в Търговище

07:04, 14 яну 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест населени места в област Търговище са на воден режим . Това сочи справката на местното ВиК дружество за първите две седмици на този година. В община Търговище чешмите спират по график в селата Пайдушко и Божурка, като вода там има от 7 до 10 часа сутринта и след това от 16 до 22 часа.

На режим са и част от домовете в селата Цветница и Братово. Там проблемът се появи през пролетта на миналата година и част от двете селата останаха на сухо за два часа на ден между 12.30 и 14.30 часа.

И в четирите населени места проблемите с водата са заради остарялата и компрометирана вътрешна мрежа, посочват от ВиК. Съответно режимът ще продължи до осигуряването на средства, с които да се ремонтират тръбите. По същата причина в списъка на проблемните населени места за поредна година е и град Омуртаг. В момента там вода има от 5.30 сутринта до 23 часа вечерта.

Без редовно подаване на вода са хората, които живеят по високите места в антоновското село Стеврек. Проблемът е заради недостиг на вода в източника от който се захранва селото и той възникна още през есента на миналата година, заради поредицата от сухи месеци. Очаква се режимът да падне, ако има достатъчно валежи и дебита се увеличи.

Няма данни за влошено качество на питейната вода в региона, посочват от ВиК Търговище.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама