Четат присъда за изнудване на служител в шуменска фирма

06:59, 14 яну 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският окръжен съд ще обяви решението си по делото срещу Мустафа Тефиков, които е обвинен в изнудване, тъй като с насилие и психологически натиск принудил шуменеца Кирил Стоянов да подпише договор за кредит. Присъдата ще бъде прочетена в 10 часа днес.

На 31 август 2011 г. Стоянов, който работел като шофьор в шуменската фирма „Политрейд” ООД,  разнасял стока - перилни препарати в Североизточна България. Когато стигнал до склада в Разград, той оставил в кабината на камиона торбичка с 6 652 лв. и слязъл да товари стока.

Когато се върнал, забелязъл, че дясната врата на камиона му е отворена, а парите липсват. Попитал хора, които се намирали в близост дали  някой се е приближавал, а те му отговорили, че до камиона спряло бяло „Волво” със сливенска регистрация и от него слязъл мъж.

Кирил Стоянов се обадил се на полицията и съобщил за кражбата. След това звъннал и  и на шефа си Джейхан Бейтула.

Като се прибрал в Шумен, шофьорът отишъл във фирмата и там Мустафа Тефиков в съучастие с още един мъж – Саид Джераев от село Борци, го принудили със заплахи, насилие и психологически натиск да подпише договор за кредит за същата сума и да поеме ангажимент да върне парите.

Потърпевшият Стоянов не присъства на вчерашното съдебното заседание, защото в момента живее и работи в Германия.

Пред съдиите бе изслушан обвиняемият Тефиков, който разказа своята версия за случилото се.

Той обясни, че в деня на инцидента бил на гости на познати, чул се по телефона с Байтула и се разбрали да се видят и почерпят на базата му. Докато отивал натам се видял случайно със Саид Джераев и го поканил да дойде и той. В базата те заварили Стоянов и Бейтула да се карат за пари. В последствие възникнали пререкания и между Стоянов и Джераев. Той ударил два пъти Стоянов. Станало ясно, че става дума за откраднати пари и от Стоянов се иска да ги възстанови. След като пострадалият подписал записна заповед за изчезналите пари и договор за кредит, той излязъл навън, където разправията продължила. В един момент на телефона на Стоянов се обадила съпругата му и той й казал, че го бия и я помолил да извика полиция. Когато полицията дошла Джераев бил изчезнал, а униформените заварили на място Бейтула и Тефиков, като и Стоянов. В последствие тримата – Бейтула, Джераев и Тефиков, били задържани.

Държавното обвинение поиска 3-годишна условна присъда за Тефиков, докато защитника на обвиняемия – адв. Георгиев, призова за оправдателна присъда.

От съда Мустафа Тефиков също поиска да бъда оправдан.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама