Действия при снеговалеж обсъждаха в Стара Загора

06:43, 14 яну 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвместните действия и координация заради очаквания през почивните дни снеговалеж обсъждаха представители на общинската администрация, административните бюра, кметовете и кметските наместници на населените места в община Стара Загора. На срещата присъстваха и представители на снегопочистващите фирми.

Селските кметове поискаха по-голямо внимание към определени участъци на пътищата в техните села, около спирките на автобусите и пешеходните пътеки, които да се почистват паралелно с пътните платна. Някои от тях изказаха задоволство от предприети действия в помощ на населението, по време на последния снеговалеж.

През зимния сезон 2015/2016 г., дейностите за зимно поддържане на четвъртокласната пътна мрежа се изпълняват от „Пи Ес Ай" с 26 специализирани машини , а зимната поддръжка на уличната мрежа в Стара Загора се извършва от „Зауба"  с 12 специализирани машини. Улиците в малките населени места се почистват от наличната техника в съответното населено място. Ако там няма подходящи специализирани машини, е предвидено техника на „Пи Ес Ай" да чисти снега до автобусните спирки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама