Нивото на р. Дунав в българския участък продължава да се покачва

06:28, 14 яну 16 25 206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология днес няма да има валежи. В петък от северозапад ще започнат превалявания и до вечерта ще превали на много места, главно в Западна и Централна България – количествата ще са между 1 и 5 л/кв.м.

Водните количества на реките в по- голямата част от страната са около праговете за високи води. В Дунавския басейн днес речните нива в целия басейн ще се повишават, в резултат на прогнозирани валежи и снеготопене.

Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира: Прогнозираните водни количества за 14 и 15 януари ще бъдат около и над средномногогодишната стойност. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира: Прогнозиранато водно количество в долното течение на реката на 14, 15 и 16 януари ще бъде около средномногогодишната стойност. Нивата ще останат без съществена промяна. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Нивото на р.Дунав в българския участък продължава да се покачва. Според прогнозата на АППД при Русе на 15 януари водният стълб ще се повиши с 30 cm, очаквано ниво - 97 cm.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама