КАТ отново ще регистрира автомобили в София

23:58, 13 яну 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регистрацията на автомобил в София се възстановява от 14 януари. Процедурата беше блокирана за два дни, заради технически проблем във фирмата, която изработва регистрационните табели.

Столичната „Пътна полиция” е получила около 150 табели и очаква още толкова броя, с които да бъдат обслужени собствениците на автомобили в утрешния ден. Няма обаче гаранция за извършване на процедурата през следващите дни.

„Преди Нова година с всяка областна дирекция се сключи договор за доставка на регистрационни табели с изпълнител, който съгласно обществената поръчка е предложил най-добрата оферта в съответната дирекция. В СДВР и още две областни дирекции е един изпълнител, който в момента има технически проблеми с производството на табелите”, каза директорът на „Пътна полиция” комисар Бойко Рановски на пресконференция.

Производителят на регистрационните табели консорциумът „Плейт продакшън – ЕАП” отрече причината за спряната регистрация в София и Хасково да е технически. От фирмата обясниха в писмо до медиите, че информацията за повреда била некоректна и уронвала престижа им. Те прехвърлиха вината на столичната "Пътна полиция", която според тях не е спазила клауза в договора и на 16 декември е поръчала наведнъж всички платени табели.

В края на ноември стана ясно, че ще се стигне до подобен проблем, но тогава информацията беше, че това ще е заради липса на табели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама