Зеленогорски плаши с излизане в опозиция през лятото

20:41, 13 яну 16 / Политика 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цялата парламентарна група на Реформаторския блок ще оттегли подкрепата си от кабинета “Борисов” 2 след шест месеца, ако управлението не покаже видим резултат в съдебната реформа и борбата с корупцията. Това заяви съпредседателят Найден Зеленогорски (“Движение България на гражданите”) в ефира на bTV.

Очаква се Блока да подпише споразумение с ГЕРБ по най-важните точки, по които властта трябва да работи в следващата половин година. "Аз бях последният, който се съгласи да влезе в тази коалиция с ГЕРБ, но България има нужда от сигурност и стабилност и не трябва да влиза в спирала на падане надолу. Ако не върви съдебната реформа, на шестия месец ще предложа да напуснем мнозинството”, обеща Зеленогорски.

Въпреки това, той обвини другия съпредседател на парламентарната група на Блока, че е избързал да мине в опозиция и не го е обсъдил с останалите партии. "Трябваше заедно да го обсъдим и да решим дали напускаме", смята Зеленогорски. Според него разделянето на реформаторите би било “пагубно за автентичното дясно”.

"На три поредни избори си качваме резултата, отборът играе добре и защо се налага сега да цепим Блока и да поставяме избирателите пред изпитанието от преди няколко години, когато нито една част от автентичното дясно не влезе в парламента", запита той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама