След 7-годишно разследване: Обвиниха в лихварство собственик на заложна къща и пералня в Благоевград

17:58, 13 яну 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собственикът на заложна къща и пералня "Биби" е обвинен за лихварство след 7-годишно разследване. Прокуратурата му е повдигнала обвинение за извършване на банкови сделки без изрично разрешение. Обвиняемият е раздавал кредити на физически лица за своя сметка и на свой риск. Незаконната му дейност е започнала през пролетта на 2007 година и приключила на 1 март 2010 година.

В резултат от това Александър Божков, по прякор "Биби" е получил неправомерни доходи от 64 500 лева. Той бе арестуван, а след това освободен под парична гаранция. Преди 3 години той подаде жалба срещу бизнесмени от Благоевград и Петрич, които в последствие са арестувани с 2 000 лева белязани пари в района на кафене в центъра на областния град. Божков се оплакал, че е станал обект на изнудване от двамата мъже. Те поискали от него сумата от 20 000 лева.

По време на разследването Биби е осъден условно за закана за убийство на бивш полицейски служител. Предстои насрочване на дата за заседание на Окръжен съд - Благоевград по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама